Salı , 26 Mayıs 2015
Anasayfa » Kültür ve Sanat » ‘BİLGİ’li öğrencilerin tasarım başarıları Santralistanbul’da
‘BİLGİ’li öğrencilerin tasarım başarıları Santralistanbul’da

‘BİLGİ’li öğrencilerin tasarım başarıları Santralistanbul’da

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin hazırladığı “PROJECT’01” festivali kapsamında, öğrencilerin ödüllü proje ve tasarımları ilk kez sergileniyor. Çalışmalar, 13 Nisan’a kadar görülebilir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, tamamı İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan “PROJECT’01” Festivali ile öğrencilerinin ürettikleri projeleri izleyicisiyle buluşturdu. Öğrencilerin, öğrenimleri boyunca hayata geçirdikleri çalışmaları bir arada görme olanağı sunan festivalde, “BİLGİ santrali” İstanbul Kampüsü yaratıcı bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Reklamcılık ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 2011 ve 2014 yılları arasında dersleri kapsamında ürettikleri ve çeşitli yarışmalarda ödül almış çalışmaları ilk kez sergileniyor.

HAYAL GÜCÜ VE YARATICI DÜŞÜNCE BİR ARADA

Sergide görücüye çıkan özel seçkide yer alan ödüllü çalışmalardan biri, Reklamcılık Bölümü’nün “Markom Practices” dersi kapsamında üretilen ve “Ajans Bonhomie” adlı öğrenci ekibinin hazırladığı reklam filmi… 2014 yılında Avrupa Reklamcılar Derneği’nin Ad Venture Yarışması’nda ikincilik ödülü kazanan film, Türkiye’de bu dereceyi alan ilk çalışma olma özelliği de taşıyor. Ödüllü projeler arasında Duygu Atçeken ve Sena Hayta adlı öğrencilerin, Kadın Bilinçlendirme Platformu için ürettikleri ve kadınları medya görsellerindeki dijital manipülasyonlar konusunda bilinçlendirme amacı güden reklam çalışmaları da yer alıyor. Kadının medyadaki sunumuyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya, 2012 yılında Genç Kırmızı Reklam Ödülleri’nde birincilik ödülünün sahibi oldu. Sosyal sorumluluktan, farkındalık ve ticari kampanyalara çeşitli türde reklamların yer aldığı sergide, öğrencilerin Nesin Vakfı ve Aziz Nesin’in 100. doğum günü için hazırladığı “Aziz Nesin 100 Yaşında” adlı çalışma da izleyiciyle buluşuyor.

Sadece izleme, BİRAZ deneyimle Serginin ilgi çeken bir diğer bölümü de Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin imzasını taşıyor. Alışılagelen sergi sunumlarından farklı olarak görsel deneyimi ana unsur haline getiren sergi, ziyaretçilerini sadece izleyici değil katılımcı olarak ortamın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Sergi girişinde ziyaretçilere, eserlerin toplam kaç kişi tarafından görüldüğü, ziyaret esnasında sergide kaç kişi bulunduğu ve ziyaretçinin henüz hangi eserleri görüp görmediği gibi istatistiksel bilgiler sunan bir enstalasyon eşlik ediyor.

Yere yansıtılan ışıklarla izleyiciyi eserlere yönlendiren ve eserler hakkında bilgi veren çalışma, katılımcı deneyime olanak sağlayan çalışmalardan biri olarak öne çıkıyor. Bilgi Üniversitesi mezunlarından Nihat Karataş’ın, ilk kez 2014 Contemporary İstanbul’da sergilenen beyin dalgalarındaki frekanslarla hareket eden ve insan konsantrasyonunu ölçen ışık enstalasyonu ise serginin sıra dışı bir deneyim sunan işlerinden. Ziyaretçilerin, küçük bir ekran ve kulaklık aracılığıyla, beyin dalgalarındaki hareketlilikle ortaya çıkan ışık oyunlarını izleme şansı bulduğu çalışma, sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

TARAF