
İsmet Küntay tiyatro ödülü Üzümcü’ye verildi
Tiyatrocu Levent Üzümcü, Kırkıncı İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde ödül aldı.
Hayati Asılyazıcı, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Turgay Oğuz ve Nadide Küntay’dan oluşan İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu 2014-2015 tiyatro döneminde sahnelenen oyunlar arasında yaptığı değerlendirmede, aralarında Levent Üzümcü, İlhan Şeşen ve Defne Yalnız gibi isimlerin bulunduğu sanatçıları ödüle layık gördü.
İsmet Küntay Onur Ödülü, Tuncay Özinel’in yazdığı, Göksel Kortay’ın yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Nice Yıllara adlı oyundaki üstün başarısı ve 60’ıncı sanat yılı nedeniyle Defne Yalnız’a verildi.
En İyi Yapım Ödülü, Ali Berktay’ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği İBB Şehir Tiyatroları yapımı Kerbela adlı yapıma; En İyi Oyun Yazarı Ödülü, Tiyatro Pera tarafından sahnelenen Annem, Oğlum ve Ben adlı oyun ile Nesrin Kazankaya’ya; En İyi Yönetmen Ödülü Chorzow Kumpanya Tiyatrosu tarafından Polonya’da sahnelenen ilk müzikal Türk öyküsü olan Deli Dumrul adlı oyundaki yönetimiyle Yücel Erten’e; En İyi Dramaturg Ödülü, Tiyatro Pera tarafından sahnelenen Annem, Oğlum ve Ben adlı oyundaki dramaturgi çalışması ile Şafak Eruyar’a; En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Kerbela adlı oyundaki başarısı nedeniyle Aslı Öngören’e verilirken, Levent Üzümcü, Uğur Saatçi’nin yazdığı, Barış Erdenk’in yönettiği Tiyatro İstanbul yapımı İstibdat Kumpanyası adlı oyundaki başarısı nedeniyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.
İsmet Küntay Özendirme Ödülü, Müjgan Ferhan Şensoy’un yazdığı ve yönettiği Pera’daki Hayalet adlı eser ile Ortaoyuncular’a verildi.
TARAF