
Korsan pano diken AKP’ye HDP’den kırmızı kart!
Urfa’da yasal bilboard kontenjanının tamamını kullanan AKP, önceki gece yasal panoların yanına bir gecede korsan panolar dikti. HDP’de tepki olarak kendi panosunda AKP panosuna doğru kırmızı kart çıkarmış bir figür yerleştirdi.
DİHA’nın haberine göre 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Urfa’da yasal bilboard kontenjanının tamamını kullanan AKP, önceki gece yasal panoların yanına bir gecede korsan panolar dikti.
Kentin işlek noktalarına ve kaldırımlara kurulan metal taşıyıcı panolara AKP Urfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati’nin resimlerinin yer aldığı afişler asıldı. AKP’nin Urfa’da bir gecede kurduğu korsan reklam panolarına tepki gösteren HDP Urfa İl Örgütü, ilginç bir karşı atakta bulundu.
AKP’nin belediye ve reklam yasasına aykırı olan bu uygulamasına HDP’den ilginç bir tepki geldi. HDP Urfa İl Örgütü, Abide Kavşağı üzerinde bir süredir kullandıkları panonun yanına AKP tarafından eklenen “davetsiz misafire” yine kendi panoları üzerinden esprili bir yanıt verdi.
HDP İl Örgütü, “Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor” yazılı AKP bilboardına, “Sandığını koru Oy’una sahip çık” sloganı bulunan panosuna bir ekleme yaparak karşılık verdi. HDP panosuna, Urfa plakası olan 63 numaralı ve yeşil, sarı renkli forması ile AKP panosuna doğru kırmızı kart çıkarmış bir figür yerleştirildi. HDP, “İkinci yarı başlıyor” sloganına yine bir futbol figürü ile kırmızı kart çıkarmış oldu.