Çarşamba , 27 Mayıs 2015
Anasayfa » Manşet » Sağlık skandalı! Yılan ısırığına serum bulunamadı
Sağlık skandalı! Yılan ısırığına serum bulunamadı

Sağlık skandalı! Yılan ısırığına serum bulunamadı

İstanbul’da ailesiyle birlikte piknikten dönen 10 yaşındaki kız çocuğunu, elbiselerini almak için elini soktuğu çantada yılan ısırdı. Ailesi tarafından özel bir hastaneye götürülen çocuk, gerekli serumun bulunamaması üzerine 7 hastane dolaştırıldı. İlacı bulan aile bu defa da serumu uygulayacak uzman için 8. hastaneye gönderildi.

Eyüp’te ikamet eden baba Ziya Boslu, dün ailesiyle birlikte Pendik’te Ömerli Barajı’na pikniğe gitti. Aile akşam saatlerinde eve döndü. Elbiselerini almak için naylon çantaya elini sokan 10 yaşındaki H.İ. Boslu’yu çantanın içine girmiş olan yılan ısırdı.

Kızının bağırması üzerine yanına gelen baba Ziya Boslu yılanı öldürdü. Aile, zaman kaybetmeden elinden ısırılan kızlarını evlerine en yakın hastaneye götürdü. Burada zehrin yayılmaması için iğne yapılan kız, Eyüp Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada kan tahlili alınan H.İ. Boslu, müdahale imkanı bulunmadığı gerekçesiyle başka hastaneye yönlendirildi.

Kızını hastaneden çıkartan Ziya Boslu, daha sonra sırasıyla Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile Özel 29 Mayıs Hastanesi’ne götürdü.

SERUM BULUNDU BU KEZ DE UYGULAYACAK UZMAN YOK!

Hiçbirinde gerekli serumu bulamayan aile, 112 Acil Servis ve gittiği hastaneler aracılığı ile serumun bulunduğu bir hastane aramayı sürdürdü. Son olarak aranan serumun Esenyurt Devlet Hastanesi’nde bulunduğunu öğrenen aile, özel otomobilleriyle buraya gitti. Hastanenin acil servisine giden aileye bu defa da ilacı uygulayacak uzman personelin hastanelerinde bulunmadığı söylendi. Çağrılan ambulansa bindirilen küçük kız, ilacı verebilecek uzman doktorun bulunduğu belirtilen son hastaneye götürüldü. Eli şişen kız çocuğu, gittiği 8. hastanede müşahede altına alındı. Hastanede serumu takacağı belirtilen doktorun da bunu nasıl yapacağını bilmediği ve internetten öğrenmeye çalıştığı iddia edildi.

Hasta H.İ. Boslu’nun ailesine, gittiği son hastanede, serumun kullanılması durumunda çocuğun durumunun ağırlaşabileceği şeklinde bir risk bulunduğu, bunun için de ailenin riski onaylayan bir belge imzalaması gerektiği söylendi. Burada yapılan tahlillerdeki ilk bulgularda kanda zehire rastlanmadı. Tahlil sonuçlarını dikkate alan aile, riskten dolayı serumun uygulanmasından vazgeçti. H.İ. Boslu’nun tahlilleri devam ediyor. Müşahede altındaki kız çocuğuna kolundaki şişliğin inmesi için buz tedavisi yapılıyor.

CİHAN

Etiketler: